top of page

Trei sfaturi utile pentru prevenirea herniei de disc!


1. Faceti miscare regulat Sportul este una dintre cele mai bune metode de a preveni aparitia problemelor legate de spate. Faceti exercitii fizice pentru intarirea musculaturii spatelui, pentru a avea o pozitie a coloanei cat mai corecta. De asemenea, miscarea ajuta la mentinerea mobilitatii articulatiilor, inclusiv a flexibilitatii coloanei. Un alt beneficiu al sportului este acela ca daca va raniti la coloana, va veti vindeca mai repede daca sunteti in forma.

2. Mentineti o greutate corporala adecvata Supraponderea sau obezitatea suprasolicita coloana. O greutate mai mare taseaza vertebrele si discurile intervertebrale favorizand aparitia herniei de disc. De asemenea, limiteaza miscarile si mobilitatea coloanei. La persoanele cu exces ponderal cea mai afectata regiune a coloanei este cea lombara, deoarece ea preia cea mai mare parte a greutatii corporale, astfel ca riscul aparitiei herniei de disc lombare este mare.

3. Mentineti o postura a corpului corecta Incercati sa mentineti spatele drept, umerii trasi inapoi, pieptul scos si privirea inainte. Mentinerea pozitiei corecte a coloanei inlatura stresul asupra discurilor intervertebrale si reduce riscul de aparitie a herniei de disc si a altor afectiuni ale coloanei.

bottom of page